Ovidiu Platon – Consilier & Coach Neurodiversitate

Despre mine

Hello, sunt Ovidiu Platon și sunt onorat să lucrez cu tine și să îți ofer consiliere, sesiuni de life coaching și traininguri. Indiferent cine ești sau cum funcționează creierul tău, indiferent dacă gândești diferit sau în mod obișnuit, sunt aici pentru a fi alături de tine. Înțeleg că suntem ființe proprii și avem modurile noastre de a vedea și de a experimenta lumea, iar eu folosesc această înțelegere pentru a fi alături de tine în felul tău unic.

Sunt o persoană autistă și ADHD și un avocat pasionat al îmbrățișării neurodiversității în toate formele sale. Calea mea unică m-a condus către o carieră de consiliere și life coach, unde mă străduiesc să onorez și să respect mințile unice ale tuturor persoanelor cu care lucrez. Așa cum nu există două creiere la fel, nu există două călătorii la fel. Împreună, putem porni într-o călătorie de autodescoperire și creștere, găsind puterea în diferență și nu în dezordine.

Experiență și formare:

Călătoria mea m-a purtat pe mai multe căi profesionale și personale, culminând cu rolul meu actual de consilier, life coach și psihoterapeut în formare. Setul meu de instrumente este format din Analiza Tranzacțională și Psihoterapia prin Dans și Mișcare, metodologii pe care le-am găsit profund transformatoare. Această călătorie este în curs de desfășurare și în fiecare zi îmi aprofundez abilitățile pentru a te sprijini mai bine, recunoscând și respectând tiparele tale unice de gândire, sentimentele și experiențele tale.

Susținerea neurodiversității:

În calitate de persoană autistă și ADHD, înțeleg direct provocările și recompensele de a fi neurodivers. Această experiență personală și formarea mea profesională îmi informează practica și angajamentul meu față de susținerea neurodiversității. Fie că trăiești lumea în mod similar cu mine sau diferit, sunt aici pentru a merge alături de tine,  sprijinindu-te să navighezi printre provocările și bucuriile vieții.

Abordare de consiliere:

Abordarea mea se concentrează pe abilitarea persoanelor de a-și îmbrățișa căile unice, integrând toate aspectele experiențelor lor, inclusiv frica, incertitudinea și provocările. Recunoscând că vulnerabilitatea, onestitatea și curajul nu sunt doar valoroase, ci și parte integrantă a creșterii personale, mă străduiesc să creez un spațiu sigur în care sunt încurajate explorarea și acceptarea. Prin intermediul imaginilor, dialogului și mișcării, vom facilita descoperirea de sine, recunoscând că frica și provocările fac parte din călătoria noastră la fel de mult ca și victoriile și bucuria. În aceasta, ne găsim libertatea și creșterea.

Incluziune:

Sunt fondator și președinte al suntAutist, o organizație care militează pentru drepturile și acceptarea persoanelor autiste. Această activitate mi-a întărit angajamentul de a crea un mediu incluziv și de înțelegere în toate ședințele mele de terapie. Ești binevenit aici, indiferent de modul în care gândești, simți sau experimentezi lumea.

Servicii consiliere în persoană și online:

Serviciile mele includ terapie individuală, terapie de grup și grupuri de sprijin și training în persoană și online. Fiecare este conceput cu un angajament pe termen lung, acceptându-vă și onorându-vă așa cum sunteți. Fie că îți explorezi scenariile personale de viață în terapia individuală, fie că împărtășești și te dezvolți în cadrul unei comunități de susținere în cadrul sesiunilor de grup, fie că ești în căutarea înțelegerii și conexiunii în cadrul grupurilor de suport pentru neurodivergenți, sunt aici pentru a-ți facilita călătoria cu respect și empatie.

Servicii corporative și instituționale:

În plus față de terapia individuală și de grup, îmi extind expertiza către corporații, instituții educaționale, organisme guvernamentale și alți profesioniști terapeutici care caută să încurajeze un mediu prietenos pentru neurodiverși. Împreună, putem cultiva o cultură la locul de muncă care să valorifice neurodiversitatea, favorizând o atmosferă incluzivă și productivă care aduce beneficii tuturor celor implicați.

Gânduri de încheiere:

Pe măsură ce călătorim împreună, speranța mea este de a vă sprijini în integrarea fricii, a incertitudinii și a diferenței ca părți integrante ale sinelui vostru, cultivând un sentiment de libertate, înțelegere și putere din interior. Cu fiecare pas, urmăresc să onorez modul tău propriu de a fi în lume, integrând provocările ca parte a creșterii noastre și cultivând capacitățile tale înnăscute. Provocările, la fel ca și punctele forte, sunt părți ale călătoriei noastre care ne ajută să creștem și să ne dezvoltăm. Aștept cu nerăbdare să te întâlnesc, așa cum ești, în acest spațiu comun de descoperire, acceptare și dezvoltare personală.